KULA'NIN EŞSİZ GÜZELLİKLERİ

Hafta sonlarında Manisa’nın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıma amaçlı gezen Vali Ahmet Deniz, Kula Jeopark sahasında inceleme yaptı. Vali Deniz’e incelemeleri sırasında Kula Kaymakamı Kemal Duru ile İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak eşlik etti.

KULA'NIN EŞSİZ GÜZELLİKLERİ
24 Mart 2019 - 13:42 - Güncelleme: 25 Mart 2019 - 14:15

4 Eylül 2013 tarihinde Türkiye’nin ilk ve tek Avrupa ve UNESCO Jeoparklar Ağı üyesi ilan edilen Kula jeoparkı’nı gezen Vali Deniz, Manisa’nın ve Kula’nın çok değerli tarihi ve doğal güzellikleri bulunduğunu belirterek, Manisa’nın turizmine önem verdiklerini söyledi. Kula’nın, jeoparkı, tarihi evleri, peribacaları, Yunusemre Türbesi ile önemli bir turizm merkezi olduğunu ifade eden Vali Deniz, Manisa’nın turizmden daha fazla pay alması için daha fazla çalışılması gerektiğini kaydetti.
Kula Jeoparkını gezmeye gelen vatandaşlarla da selamlaşan Vali Ahmet Deniz, kendileriyle bir süre sohbet etti.


Vali Deniz, jeoparktaki incelemeleri sırasında bol bol fotoğraf da çekti.
Kula Jeoparkı

Paleozoik yaşlı metamorfik kayaçlardan (şist, gnays, serpantinid) prehistorik volkanik püskürmelere dek yer kürenin 200 milyon yıllık geçmişine ışık tutan zengin bir jeolojik çeşitliliğe (geodiversity) sahiptir. Kula Jeoparkı sahasının oluşumunda tektonik faaliyetler geniş yer tutar. Kula Jeoparkı’nın içerisinde bulunduğu Ege bölgesi kıtasal çarpışma ve dalma batma süreçlerinin kontrolü altında dünyanın tektonik (depremler, volkanlar) bakımından en aktif sahalarından birisidir. Kula’da günümüzden kabaca bir milyon yıl önce başlayan volkanik faaliyetler üç ana püskürme döneminin ardından nihayet günümüzden yaklaşık 10 bin yıl önce son patlamalarıyla Türkiye’nin en genç geniş ölçekli volkan topoğrafyasını oluşturmuşlardır.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum